Nekārtību laikā Belfāstā ievainoti 40 policisti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas vakarā Belfāstā pēc sešu paramilitāro grupējumu locekļu aresta, vairākiem simtiem protestantu sarīkojot nekārtības, ievainojumus guva aptuveni 40 policisti.

Protestētāji policistus apmētāja ar tā sauktajiem Molotova kokteiļiem, pudelēm, akmeņiem un petardēm. Kārtības sargi bija spiesti atklāt uguni, izmantojot plastikāta lodes. Nekārtību laikā aizdedzinātas arī vairākas automašīnas. Nekārtības izcēlās, kad saistībā ar asiņainām sadursmēm starp naidīgiem protestantu paramilitārajiem grupējumiem tika arestēti seši vīrieši. Sadursmēs starp Lojālistu brīvprātīgo spēkiem un Olsteras brīvprātīgo spēkiem nogalināti trīs cilvēki. Upuru nāvē tiek vainoti Olsteras brīvprātīgo spēki, taču policijas reidi bija vērsti pret abiem grupējumiem, varasiestādēm cenšoties provincē pilnībā pārtraukt vardarbību. Vienlaikus policija tiek vainota pārāk brutālā rīcībā reidu laikā. Līdz plksts. 01.00 (plkst. 03.00 pēc Latvijas laika) piektdienas rītā Belfāstas protestantu rajonos tika atjaunota kārtība, taču spriedze pilsētā saglabājas, pavēstīja policijas pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu