Dubaijas kompānija piedāvā piedzīvojumu pilnas brīvdienas Afganistānā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda Dubaijas tūrisma kompānija piedāvā atpūtniekiem pavadīt piedzīvojumu pilnas brīvdienas Afganistānā, lai palīdzētu kara izpostītās valsts atjaunošanā.

"Pie manis vērsās ASV Valsts departaments, iesakot organizēt piedzīvojumu braucienus uz Afganistānu, lai veicinātu tūrisma industriju Afganistānā," sacīja kompānijas "Absolute Adventure" dibinātājs un īpašnieks Pols Olivers, kura kompānija ir specializējusies piedzīvojumu ceļojumu organizēšanā. Olivers laikrakstam "Gulf News" norādīja, ka Afganistāna sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados bija pazīstama ar kalnu riteņbraukšanas iespējām. Taču pēc padomju iebrukuma 1979.gadā un ASV vadītā iebrukuma 2001.gadā uz turieni nav devušies daudzi tūristi. Afganistānas konsuls Dubaijā Rašids Mohammadi sacīja, ka Olivera kompānija ir vienīgā Persijas līča valstīs, kas piedāvā piedzīvojumu ceļojumus uz Afganistāna, paužot cerības, ka citi sekos viņa piemēram. Mohammadi norādīja, ka tūrisma industrija atjaunošana Afganistānā radīs daudz jaunas darba vietas vietējiem iedzīvotājiem, kas pēc divdesmit gadus ilgas karadarbības cieš no nabadzības un bezdarba. "Afganistānai ir stratēģiska prioritātē pārstāt būt atkarīgai no ārvalstu palīdzības. Tūrisms varētu palīdzēt," viņš sacīja. Atzīstot, ka drošības situācija Afganistānā nebūt nav ideāla, viņš uzstāja, ka tā nav tik riskanta, kā dažreiz apgalvo mediji. Olivers apgalvoja, ka tiks sperti visi piesardzības pasākumi, lai aizsargātu piedzīvojumu meklētāju grupu, ieskaitot vietējo iedzīvotāju noalgošanu par gidiem un tulkiem. "Pašiem grupas dalībniekiem būs iespēja ietekmēt ceļojuma maršrutu, bet es to izvēlējos tādu, lai viņi nevarētu iemaldīties mīnu laukā vai tamlīdzīgi," norādīja Olivers. Viņš piebilda, ka daļu no ienākumiem viņš plāno izmantot Kabulas ielu bērnu izglītošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu