Gruzija ir gatava piešķirt Dienvidosetijai autonomijas statusu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņojis par gatavību piešķirt Dienvidosetijai autonomijas statusu Gruzijas sastāvā. "Mēs esam gatavi ierakstīt Gruzijas konstitūcijā autonomijas statusu Dienvidosetijai," sacīja Saakašvili, Batumi pilsētā atklājot starptautisko konferenci "Gruzijas valdības iniciatīvas Dienvidosetijas konflikta noregulēšanā".

Pēc valsts vadītāja teiktā, Gruzija pieprasa nekavējoties atsākt dialogu ar Dienvidosetijas varas iestāžu pārstāvjiem un intensificēt EDSO darbību Chinvali reģionā. "Mēs esam gatavi apspriest jautājumu par Dienvidosetijas autonomā apgabala statusa atjaunošanu Gruzijas robežās kopā ar Venēcijas komisiju. Mēs esam gatavi izmaksāt kompensāciju konflikta laikā cietušajiem iedzīvotājiem, izskatīt jautājumu par brīvās ekonomiskās joslas izveidi un noteikt atvieglojumus, šķērsojot Gruzijas robežu Krievijas virzienā," teica Saakašvili. Prezidents uzsvēra, ka Gruzijas varas iestādes ir gatavas maksimāli piekāpties jautājumā par autonomijas statusa piešķiršanu Dienvidosetijai, taču, kā norādīja Saakašvili, "visiem jāsaprot, ka mēs nepieļausim Gruzijas sadalīšanu un enerģiski pretosimies jebkādiem neatkarības pasludināšanas mēģinājumiem mūsu teritorijās". Divu dienu konferencē piedalās Gruzijas valdības locekļi, Dienvidosetijas sabiedriskie darbinieki, nevalstiskās organizācijas, diplomāti un starptautisko organizāciju pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu