NATO spēki Bosnijā arestē Karadžiča dēlu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO spēki Bosnijā apcietinājuši bijušā Bosnijas serbu līdera un kara noziegumos aizdomās turētā Radovana Karadžiča dēlu, pavēstīja aculiecinieki. Pēc viņu teiktā, NATO karavīri Pales pilsētā iebrukuši Sašas Karadžiča dzīvoklī, iegrūduši viņu automašīnā un aizveduši.

NATO amatpersona pagājušajā nedēļā aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka alianse nezina, kur atrodas Karadžičs, taču dara visu iespējamo, lai viņu arestētu. NATO spēki maijā pārmeklēja Karadžiča sievas, meitas un dēla mājas, meklējot informāciju par viņa pārvietošanos. Karadžičs bija Bosnijas serbu līderis 1992.-1995.gada konfliktā, kurā gāja bojā aptuveni 200 000 cilvēku. Viņu un Bosnijas serbu spēku militāro komandieri Ratko Mladiču ANO kara noziegumu tribunāls Hāgā divas reizes apsūdzējis genocīdā. Viņi tika apsūdzēti 43 mēnešus ilgajā Sarajevas aplenkumā un 1995.gada jūlija slaktiņā, kurā ANO "drošajā" Srebrenicas rajonā tika nogalināti astoņi tūkstoši musulmaņu vīriešu un zēnu. Uzskata, ka Karadžičs slēpjas Bosnijas austrumos un līdzās esošajā Melnkalnē, bet Mladičam patvērumu dodot Serbijas militārās aprindas. Viņi ignorē Bosnijas serbu un Serbijas varas iestāžu aicinājumus padoties brīvprātīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu