Izraēla pārtrauc sarunas ar palestīniešiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažas stundas pēc tam, kad Izraēlā, uzsprāgstot pasažieru autobusam, tika nogalināti 20 cilvēki, Izraēla otrdien pārtrauca sarunas ar palestīniešiem par drošības jautājumiem, paziņoja palestīniešu pašpārvaldes informācijas ministrs Nabils Amers.

Pēc viņa teiktā, uzbrukums tika izdarīts kritiskā brīdī un apdraud visu sarunās iesaistīto pušu pūliņus. Viņš pauda cerību, ka Izraēla demonstrēs savaldību savā reakcijā uz terora aktu. "Drošību nav iespējams panākt, kamēr nav pilnībā un precīzi izpildīti miera plāna noteikumi," teica Amers. Izraēlas Aizsardzības ministrijas amatpersonas pēc Izraēlas vadības rīkojuma atcēla naktī no otrdienas uz trešdienu paredzētās sarunas, savā interneta izdevumā ziņo Jeruzalemes laikraksts "Ha''aretz". Taču, atsaucoties uz palestīniešu avotiem, laikraksts norāda, ka sarunas tomēr risinās, lai līdz piektdienai sarīkotu Izraēlas premjerministra Ariela Šarona un palestīniešu premjerministra Mahmuda Abasa tikšanos. Dažas stundas pēc uzbrukuma Izraēla slēdza pieeju Jordānas upes rietumkrastam, trešdienas rītā ziņoja Izraēlas radio. Izraēlas policijā izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu