Āboltiņa: Tiesu darbinieku algas jautājuma risināšana ir galvenā prioritāte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa (JL), ņemot vērā tiesu darbinieku vēlmi piektdien apspriest iespēju rīkot streiku, izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka algas jautājuma risināšana ir viena no galvenajām ministres prioritātēm, informēja tieslietu ministres preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Ministre centīsies panākt papildu līdzekļu piešķiršanu tiesu darbinieku algai jau šā gada valsts budžeta grozījumos, skaidro Sabajevs. Āboltiņa norāda, ka viena no viņas galvenajām prioritātēm ir sakārtot tiesu sistēmu, kā arī atjaunot uzticību tiesām un paaugstināt darbinieku algu. Tiesu sistēma nekad nav bijusi valdības prioritāte, uzskata ministre, norādot, ka ir pienācis laiks pievērsties problēmu risināšanai. Viņas pārstāvis informē, ka Āboltiņa respektē tiesu darbinieku aktivitātes savu tiesību aizstāvībai. Ministre aicināja tiesu darbiniekus informēt ministrijas vadību, ja pret viņiem šā iemesla dēļ vērsīsies kāds tiesas priekšsēdētājs vai Tiesu administrācijas amatpersonas. Tiesu darbinieku ieceri dibināt savu arodbiedrību Āboltiņa vērtē pozitīvi un labprāt ar to sadarbotos. Viņasprāt, ministrija kopīgi ar arodbiedrību varētu meklēt atalgojuma problēmas ilgtermiņa risinājumu un risināt jautājumus par kvalifikācijas celšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu