TP vēlas uzklausīt Repšes vērtējumu par premjera amatā paveikto (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas partija (TP) pirmdien nolēmusi oficiāli uz Saeimas frakcijas sēdi aicināt demisionējušo premjeru Einaru Repši, kuru "Jaunais laiks" (JL) joprojām virza uz Ministru prezidenta amatu. TP līderis Atis Slakteris teica, ka TP vēlas dzirdēt Repšes vērtējumu par paveikto. "Ja "Jaunā laika" vienīgais premjera amata kandidāts ir Repše, mēs gribam izvērtēt valdības paveikto 15 mēnešos un redzējumu, ko viņš domā darīt tālāk, ja būtu premjers," sacīja Slakteris.

TP līderis pauda pārliecību, ka potenciālajam jaunās valdības vadītājam nevajadzētu būt iemesliem, lai atteiktos no tikšanās ar Saeimas frakcijām. Slakteris atzina, ka TP valdības darbu vērtē negatīvi, un klāstīja, ka vēlas dzirdēt paša premjera izvērtējumu. "Argumentus, mums vajag argumentus. Mēs esam gatavi aizmirst apvainojumus, taču gribam dzirdēt argumentus," viņš sacīja. Slakteris atkārtoti norādīja, ka stabila valdība bez TP un JL nav iespējama. Viņš pauda cerību, ka to apzinās arī JL. Par Latvijas Pirmo partiju Slakteris teica, ka TP joprojām uzstāj uz plašas koalīcijas izveidi, "kur nebūtu vietas šaurām partiju ambīcijām". Viņš pauda pārliecību, ka JL un LPP "nav politisku pretrunu vai ideoloģisku šķēršļu, bet pamatā abu partiju nesaskaņām ir personisks konflikts". Slakteris nevēlējās komentēt iespēju, ka prezidentei atkārtoti premjera amatam būtu jāvirza Repše. Pagaidām par to vēl ir pāragri runāt. Viņš arī aicināja JL apsvērt citas premjera kandidatūras.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu