No Rīgas kanālmalas aizmukušais gulbis atradies Ķekavā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pieciem paugurknābja gulbjiem, kas maijā izlaisti Rīgas kanālmalā un vēlāk aizmukuši, šomēnes atradies Ķekavā un agriezies Rīgas zoodārzā.

Rīgas zoodārza informācijas nodaļas pārstāvis Māris Lielkalns pastāstīja, ka bēgli uz zoodārzu 5.janvārī no Ķekavas atveduši glābēji. Tā kā putns pirms izlaišanas kanālmalā apgredzenots, zoodārza ļaudis atpazinuši savu audzēkni, kurš līdz Ķekavai, visticamāk, nokļuvis pa Daugavu. Pavisam cilvēki šoziem zoodārzā nogādājuši piecus gulbjus, kuriem, viņuprāt, bijusi nepieciešama palīdzība. Viens no putniem pēc apskates palaists vaļā, bet pārējie pagaidām mīt zoodārzā. No Ulbrokas atgādātam gulbim ap kāju bija aptinusies makšķeres aukla, bet kāds jaunais gulbis tramvaja pieturā pie zoodārza diedelējis pārtiku. Lielkalns sacīja, ka labvēlīgos laika apstākļos divus no apārstētajiem gulbjiem iecerēts apgredzenot un palaist brīvībā, iespējams, Dārziņu rajonā, kur arī ziemā mīt gulbji. Kanālmalas bēglis gan starp šiem diviem laimīgajiem nebūšot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu