Maldupa autoavārijas lietu nosūta kriminālvajāšanas sākšanai. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija trešdien Jēkabpils rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi bijušā Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra Aivara Maldupa pērn augustā izraisītās autoavārijas lietu.

Jēkabpils rajona policijas pārvaldes Izziņas dienesta priekšniece Sarmīte Daukšte pavēstīja, ka, kaut arī lieta joprojām ierosināta par avārijas faktu, no Iekšlietu ministrijas ekspertīžu centra saņemtie trešās autoheniskās, bet kopskaitā jau piektās ekspertīzes rezultāti ļauj policijai lūgt prokuratūru sākt Maldupa kriminālvajāšanu. Avārijā pērn augustā divi cilvēki cieta, bet viens mira notikuma vietā. 4.augustā Jēkabpils rajonā, Rīgas-Daugavpils šosejas 155.kilometrā, notikušajā avārijā iesaistīts Maldupa vadītais TM dienesta auto "Volvo S70" ar valsts numuru "AA 6690". Maldupa vadītais "Volvo" sadūrās ar 1930.gadā dzimuša vīrieša vadītu auto "VAZ 2101". "Žiguļa" vadītājs gāja bojā, bet divus tā pasažierus - 1933.gadā dzimušu sievieti un 1995.gadā dzimušu zēnu - nogādāja slimnīcā. Ievainoto dzīvībai briesmas nedraudēja, negadījumā viņi guva smadzeņu satricinājumu un grieztas brūces. Alkoholu Maldupa asinīs nekonstatēja. Policija lietas izmeklēšanā noteica kopumā piecas ekspertīzes - trīs autotehniskās, kriminālistisko un tiesu medicīnisko. Autotehnisko ekspertīžu laikā speciālisti spriež par to, kā satiksmes negadījumā iesaistītie rīkojušies un kā viņiem būtu bijis jārīkojas, ņemot vērā braukšanas ātrumu, ceļa apstākļus un citas nianses. Tieslietu ministrs Aivars Aksenoks decembra beigās pret Maldupu ierosināja disciplinārlietu par, iespējams, neatbilstošu budžeta līdzekļu 7434 latu apjomā izlietošanu TM. Pašu Maldupu Aksenoks uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināja no amata. Bet pirms divām nedēļām valdība, apmierinot Maldupa ar slikto veselības stāvokli pamatoto atlūgumu, atbrīvoja viņu no amata.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu