CVK reģistrē pirmo kandidātu sarakstu 9. Saeimas vēlēšanām (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien reģistrēja pirmo deputātu kandidātu sarakstu 9. Saeimas vēlēšanām. Tas ir apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK kandidātu saraksts, TVNET informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK kandidātu saraksts reģistrēts visos piecos vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, un tajā kopā pieteikti 89 deputātu kandidāti.

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu pēc saraksta reģistrācijas tas vairs nav atsaucams un grozījumus tajā var izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, kas neatbilst likuma prasībām, vai izdarot sarakstā tehniska rakstura labojumus.

Pēc saraksta reģistrācijas CVK pienākums ir nosūtīt sarakstu pārbaudei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram, kuri pārbauda sarakstā iekļauto deputātu kandidātu atbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 9. Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 8. augustam. Nākamā sarakstu pieņemšanas diena būs otrdiena, 25. jūlijs, kad sarakstus CVK var iesniegt no pulksten 10 līdz 14.

9. Saeimas vēlēšanas notiks 7. oktobrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu