Valmierā pārdevējai iemāna nenosakāmas valsts valūtu.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Valmierā kādā veikalā pārdevējai iemānīta nenosakāmas izcelsmes, nezināmas valsts un nezināmas vērtības valūta, uzdodot to par Austrālijas dolāriem, informēja Valmieras kriminālpolicijas priekšnieks Aldis Ozoliņš.

Kā stāstīja Ozoliņš, pastāv iespēja, ka Valmierā vēl varētu būt gadījumi, kad šādu naudu piedāvā iedzīvotājiem veikalos vai uz ielas, tādēļ Valmieras Kriminālpolicija lūdz iedzīvotājus uzmanīties. Naudas zīmes nominālā vērtība ir 100, tā ir sarkanīgā krāsā, uz tās ir uzraksts "Cien Australes" un attēlota dusmīga vīrieša seja. Naudaszīmes apzīmējums ir burts "A" ar divām horizontālām svītrām zem tā. Pēc Ozoliņa teiktā, nevienā no Valmieras bankām speciālisti neesot varējuši noteikt naudas zīmes izcelsmes valsti. Ozoliņš pieļāva, ka tā varētu būt arī viltota. Kā paskaidroja Latvijas Bankā, tā ir sen vairs nederīga Argentīnas nauda, kas bijusi apgrozībā tikai dažus gadus 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā. Uzraksts "Cien Australes" nozīmē "simts austrāļu", kas esot naudas vienības nosaukums, un tam neesot nekāda sakara ar Austrāliju. LB pārstāvis stāstīja, ka deviņdesmito gadu vidū Latvijā jau bijuši vairāki līdzīgi gadījumi, kad vairs nederīgie Argentīnas austrāļi tika uzdoti un pieņemti par Austrālijas dolāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu