Jēkabpils rajonā no applūdušām mājām evakuē cilvēkus .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsdzēsēji no applūdušas teritorijas Jēkabpils rajona Krustpils pagastā naktī uz svētdienu evakuējuši vienu sievieti, bet svētdien no plūdu apdraudētajām mājām plānots izvest vēl vairākus cilvēkus.

Par to informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils nodaļas priekšnieks Miervaldis Tomiņš. Viņš pastāstīja, ka ūdens līmeņa celšanos Krustpils pagastā ietekmējusi vižņu veidošanās Daugavā pie Pļaviņām. Tāpēc cēlies ūdens līmenis Aiviekstē un Krustpils pagasta "Leinānos" pārplūdis ar Aivieksti savienots grāvis, kas divas mājas atdala no lielceļa. Naktī uz svētdienu glābēji no pārplūdušās teritorijas ar kravas automašīnu izveduši kādu gados vecāku sievieti, bet svētdien, kad ūdens līmenis cēlies, paredzēts ar laivu izvest vēl vairākus cilvēkus. Viņi apmetīsies pie kaimiņiem vai pašvaldības ierādītā mītnē. Mājlopi no plūdu apdraudētās vietas aizvesti jau sestdien. Tomiņš informēja, ka ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils nav būtiski mainījies un ir normas robežās. Izņemot applūdušo teritoriju Krustpils pagastā, speciālisti citur Jēkabpils rajonā plūdus pagaidām neprognozē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu