Atvadīsies no aizsaulē aizgājušā mākslinieka Borisa Bērziņa .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mākslas akadēmijas Aulā otrdien no plkst.12.30 līdz 14 notiks atvadīšanās no mākslinieka Borisa Bērziņa, kurš 11.februārī 71 gada vecumā mira pēc smagas un ilgstošas slimības.

Pēc tam mākslinieku pavadīs līdz Lielajiem Meža kapiem un guldīs tā saucamajā Mākslinieku kalniņā. Atvadīšanos no izcilā mākslinieka rīkos Kultūras ministrija, Mākslas akadēmija, Valsts Mākslas muzejs un Mākslinieku savienība. "Bērziņa darbi ir perfekti noslīpēti, novesti līdz absolūtai formai visplašākajā šā vārda nozīmē. Saturiski darbi ir latviešu tautas mentalitātei atbilstoši ar vitālo tematiku, apveltītu ar zemes spēku, tautas veselīgu domāšanu, ironiju, pašironiju un veselīgu humoru," iepriekš klāstīja Mākslas akadēmijas rektors Jānis Osis. Arī ārzemēs Bērziņa darbi bija plaši pazīstami - daudzi darbi pabijuši un arī iegādāti vairākās pasaules valstīs. Boriss Bērziņš dzimis 1930.gada 7.oktobrī Rīgā. Pēc mācību beigšanas Mākslas akadēmijā viņš turpināja tajā darbu, strādājot par pasniedzēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu