Repše atgūst popularitāti.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada decembrī no Latvijas politiskajām partijām populārākā bijusi bijušā Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes topošā partija "Jaunais laiks", kas atkal apsteigusi Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partiju. Savukārt populārāka politiķe - Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Kā liecina sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" aptaujas dati, ja Saeimas vēlēšanas notiktu decembrī, par "Jauno laiku" balsotu 15,4% Latvijas pilsoņu jeb par 2,3 procenta punktiem vairāk nekā novembrī. Oktobrī par Repšes partiju bija gatavi balsot 14,6% pilsoņu. Par līdzšinējo partiju reitinga tabulas ilglaicīgo līderi LSDSP, ar kuru kopš oktobra par šo titulu cīnās Repšes topošā partija, decembrī balsotu 12,2% Latvijas pilsoņu. LSDSP atbalsts mēneša laikā samazinājies par 1,2 procenta punktiem. Oktobrī LSDSP atbalstu izteica 11,4% pilsoņu. Decembrī gan par Tautas partiju (TP), gan savienību "Latvijas ceļš" (LC) balsotu pa 9,1% pilsoņu. TP mēneša laikā zaudējusi 1,5 procenta punktu atbalstu, LC - 0,3 procenta punktu atbalstu. Vietām politisko partiju reitinga tabulā samainījušās politisko organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNK). Par TB/LNNK decembrī balsotu 8,5% pilsoņu, kas ir par 1,4 procenta punktiem vairāk nekā novembrī, bet par PCTVL - 8,1%, kas ir par 0,3 procenta punktu mazāk nekā novembrī. Par Jauno kristīgo partiju decembrī būtu gatavi balsot 0,9% pilsoņu jeb par 0,5 procenta punktu mazāk nekā novembrī. No Saeimā nepārstāvētajiem politiskajiem spēkiem vistuvāk iekļūšanai parlamentā decembrī bija centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība", kuru atbalstījuši 2,8% pilsoņu, kas ir par 1,6 procenta punktiem vairāk nekā novembrī. Decembrī par Latvijas Zaļo partiju bija gatavi balsot 2,7% pilsoņu, par Kristīgi demokrātisko savienību - 0,5%, par Darba partiju - 0,4%, par Latvijas Demokrātisko partiju - 0,3%, bet par citu politisko spēku - 0,9% pilsoņu. Savu izvēli vēl nebija izdarījuši 16,6% aptaujāto pilsoņu, 9,3% apgalvoja, ka nepiedalīsies vēlēšanās, bet 3,2% - ka piedalīsies, bet nebalsos. "SKDS" aptauja tika veikta no 7. līdz 18.decembrim, aptaujājot 1001 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu