Vairāk nekā 100 ekvadoriešu migrantu noslīkuši, cenšoties laivā sasniegt ASV

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā noslīkuši vairāk nekā 100 ekvadoriešu, kas centušies nelegāli emigrēt uz ASV. Klusajā okeānā viņu pārpildītā zvejas laiva nogrima, trešdien paziņoja varas iestādes.

15 cilvēkiem paredzētajā laivā atradās 113 cilvēki, kad tā nogrima pie Kolumbijas krastiem, pavēstīja Ekvadoras karaflotes preses pārstāvis. Laiva pagājušajā ceturtdienā bez atļaujas izbraukusi no Ekvadoras ostas Mantas. Deviņi cilvēki izdzīvojuši, vairākas dienas peldot ūdenī, kur viņi turējušies pie plastmasas kannām un citām atlūzām, līdz viņus otrdien izglāba zvejnieki, paziņoja Kolumbijas karaflote. Par laivas nogrimšanas laiku ir pretrunīgas ziņas. Ekvadoras karaflotes preses pārstāvis sacīja, ka tā nogrimusi piektdien, savukārt Kolumbijas admirālis Hairo Pena pavēstīja, ka tā nogrimusi sestdien. "Viņi briesmīgos apstākļos bija saspiesti koka laivā. Tajā sāka sūkties ūdens, un dažās minūtēs tā ar cilvēkiem nogrima," sacīja Pena. Kolumbijas flote sākusi meklēšanas un glābšanas operāciju, lai atrastu cilvēku mirstīgās atliekas. Laiva nogrima 225 kilometru attālumā no Kolumbijas salas Malpelo. Ekvadoru kopš 1999.gada ekonomiskās krīzes pametuši 500 000 iedzīvotāju, lielākoties dodoties uz ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu