Nekārtībās Edinburgā pirms G8 saieta 20 ievainoto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar nekārtībām Skotijas galvaspilsētas Edinburgas darījumu kvartālos vakar noslēdzās antikapitālistiskās kustības aktīvistu maršs, kuri protestēja pret "lielā astotnieka" sammita rīkošanu Glenīglzā. 20 cilvēki guva savainojumus, bet vismaz 70 tika arestēti.

"Pilnas baudas karnevāla" dalībnieki, kuru lozungs vēršas pret karu un vergu darbu, vakar izraisīja sadursmi ar policiju. Kā ziņo Associated Press, cietušo vidū ir arī policisti. Pavisam akcijā piedalījās vismaz 1000 antiglobālistu. Rouzstrītā demonstranti izjauca ielas bruģi un sāka mest akmeņus policistu virzienā, kuriem nācās izgaiņāt nemierniekus vairākos virzienos. Vakar sammita norises vietā bija slēgta lielākā daļa sīko uzņēmumu un ofisu, policija aicinājusi arī šodien kantorus neatvērt. Edinburgā mainīta sabiedriskā transporta kustības shēma, bīstamākos rajonus nākas apbraukt. Cita vairāku tūkstošu cilvēku liela grupa sāka Fasleinas jūras kara bāzes bloķēšanu, kas atrodas Klaidas deltā, aptuveni 50 km no lielākās Skotijas pilsētas Glāzgovas. Protestētājiem solījušies pievienoties arī pasaules mēroga slavenības: aktieri Džordžs Klūnijs un Breds Pits. Svētdien Skotijā jau ieradās 2000 tiesībsargu no Anglijas un Velsas, bet rīt paredzēta vēl 4000 policistu ierašanās nolūkā gādāt par kārtību pasaules astoņu ietekmīgāko valstu sammita laikā. Paredzēts šai Skotijas daļā koncentrēt pavisam 10 600 tiesībsargu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu