Referendums būs! Savākti 212 000 parakstu (207)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti liecina, ka tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas apturētajiem grozījumiem Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā savākti vairāk kā 212 000 parakstu, TVNET apstiprināja CVK.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir apkopojusi provizoriskos parakstu vākšanas rezultātus tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes apturētajiem likumiem „Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un „Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”. Tie liecina, ka par apturētā likuma „Grozījumi Nacionālās drošības likumā” nodošanu tautas nobalsošanai parakstījušies 212188 pilsoņi, bet par apturētā likuma „Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” nodošanu - 212127 pilsoņi.

Tādējādi provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti liecina, ka apturēto drošības likumu nodošanu tautas nobalsošanai atbalstījuši 14,23 procenti no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita. Lai ierosinātu tautas nobalsošanu, ir nepieciešami ne mazāk kā 1/10 daļas jeb vismaz 149064 balsstiesīgo pilsoņu paraksti.

Galīgos parakstu vākšanas rezultātus CVK paziņos nākamnedēļ, kad būs apkopotas ziņas no parakstu vākšanas lapu oriģināliem.

Kā informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, nosakot galīgos parakstu vākšanas rezultātus, CVK veiks arī parakstu pārbaudi. Parakstu pārbaude dos drošu pārliecību, ka tautas nobalsošanas ierosinājumu ir parakstījuši vismaz 149064 balsstiesīgie pilsoņi.

Ja arī galīgie parakstu vākšanas rezultāti apstiprinās, ka tautas nobalsošanas ierosinājumu ir parakstījuši ne mazāk kā 149064 balsstiesīgie Latvijas pilsoņi, CVK izsludinās tautas nobalsošanu.

Tautas nobalsošanā saskaņā ar Satversmi vēlētājiem būs jābalso par vai pret apturēto drošības likumu atcelšanu. Tautas nobalsošanai būs jānotiek ne agrāk kā mēnesi un ne vēlāk kā divus mēnešus, skaitot no tautas nobalsošanas izsludināšanas dienas.

Cimdars norādīja, ka referendums visticamāk varētu notikt 7.jūlijā.

Jau ziņojām, ka šodien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) apkopo mēnesi ilgās parakstu vākšanas rezultātus tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas apturētajiem grozījumiem Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā.

Komentāri (207)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu