Atstādinās slimnīcu un pansionātu direktorus, kuri nebūs beiguši ugunsdrošības kursus (77)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) vakar LTV paziņoja ka visi tie slimnīcu un sociālās aprūpes iestāžu direktori, kuri mēneša laikā nebūs apguvuši ugunsdrošības noteikumus un nezinās, kā tos praksē īstenot, tiks atstādināti no amata. Šo nodomu Godmanis šodien paziņoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

Visu ārstniecības iestāžu direktoriem vai viņu pilnvarotajām personām ir pienākums šā mēneša laikā vismaz 40 stundas mācīties ugunsdrošību; ja viņi to nespēj, tad viņiem jāzaudē amats, uzskata Godmanis.

Ja strādājošo skaits iestādē ir lielāks par 50 - 200 cilvēkiem, jāmācās 100 stundas. Pēc tam sertificētajiem speciālistiem jāapmāca dežuranti un citi darbinieki.

Ministrs norādīja, ka ārstniecības iestādēm signalizācijas tiks iegādātas centralizēti.

Pēc Godmaņa teiktā, patlaban no sociālās aprūpes iestāžu vadītājiem ugunsdrošības zinības nav apguvuši 17%, bet no slimnīcu vadītājiem - 27%. Iekšlietu ministrs norādīja, ka apmācību kavē fakts, ka ugunsdzēsēji paši to neveic, bet gan atsevišķas firmas.

Patlaban notiekot pārbaudes, vai sociālās aprūpes iestādēs un slimnīcās ir uzstādīti dūmu detektori. Pēc ministra teiktā, no 132 sociālajiem pansionātiem dūmu detektoru nav 37 iestādēs. No septiņām psihoneiroloģiskajām slimnīcām nekādas ugunsdrošības signalizācijas nav piecās iestādēs.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu