Grieķijā pazemo Latvijas tūrisma nozares studentes (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Vidzemes augstskolas Tūrisma organizācijas un vadības nodaļas 2. kursa studentes - Marika Nīmante, Iveta Petrovska un Liene Freimane - izturot tikai 11 dienas no plānotās vairāku mēnešu ilgās prakses Grieķijā hotelī "Luca" Rodas salā, 11.jūnijā atbēgušas mājās, jo nav spējušas ilgāk paciest pazemojošo un neprofesionālo attieksmi, šodien ziņo laikraksts "Neatkarīgā".

Kā ziņo "Neatkarīgā", studentes esot satrauktas par vairākiem studiju biedriem, kas joprojām vēl atrodas prakses vietā. Sākotnēji ar prakses starpnieku - grieķu firmu "Prostaff Ltd" izkārtotais darba brauciens uz Grieķiju bažas neesot izraisījis. Pirmais vakars, ierodoties viesnīcā "Luca", licies brīnišķīgs. Mulsinājis vien tas, ka jau Atēnās atņemta mājupceļa biļete. Un drīz viss mainījies: "Mums pateica, ka Grieķijā uzturamies nelegāli, draudēja ar policiju," stāstījusi viena no studentēm. "Teicām, ka esam atbraukuši praksē, bet hotelī tā bija pirmā dzirdēšana - viņi prasījuši strādniekus, nevis praktikantus. Ieteica braukt atpakaļ uz mājām. Sacījām, ka mums atņemtas mājupbiļetes. Tas hoteļa darbiniekos radīja izbrīnu, jo darba devēji, nevis "Prostaff Ltd" maksājuši par biļetēm. Uz pārrunām pasauca "Prostaff Ltd" pārstāvi, kurš kliedza, meta ar pildspalvu, draudot, ka sūdzēs mūs tiesā. Viņš piedraudēja, ka nesaņemsim augstskolas diplomu, ja aizbrauksim mājās," laikrakstam stāstījusi Marika. "Es vismaz strādāju bārā par viesmīli. Man bija jāmazgā glāzes, jāgatavo kokteiļi. Mana studiju biedrene Liene praksē bija devusies kā istabene, bet viņai lika strādāt celtniecības objektā. Ar dzelzs birsti bija jāberž krāsa. Viņa stāstīja, ka nācies paciest vīriešu īpatnējo uzvedību - "viņi stāv apkārt un gaudo kā vilki". Liene no darba katrreiz pārnāca raudādama. Kad viņai bija sastrādātas rokas ar brūcēm, netika arī nodrošināta medicīniskā aprūpe," stāsta Marika. Viņa, lai pasargātu sevi no pārmērīgās vīriešu intereses, katrreiz, pirms izgājusi uz ielas, ietinusies lielā lakatā. Marika bijusi šokā, kad viens no firmas "Prostaff Ltd" pārstāvjiem viņu iesaucis kabinetā un nepārprotami izteicis piedāvājumu, sakot, ka Marika viņu interesē kā sieviete. Tad viņai bijis skaidrs, ka jāatgriežas mājās. Studenti strādājuši "par vēdera tiesu un jumtu virs galvas". "Pusdienās un vakariņās deva ēst to, kas hotelī bija palicis pāri," stāsta Marika. Vidzemes augstskolas pārstāve Gita Pāvule, kas ir studentu prakses koordinatore, skaidro, ka ar šādu situāciju saskaras pirmo reizi. Augstskola gatavo vēstuli firmai "Prostaff Ltd", prasot paskaidrojumus par līgumsaistību nepildīšanu. Marikas brālis Ainārs Pumpišs laikrakstam sacījis, ka ir bijis bail par māsu, jo no īsajām telefona sarunām jutis, kā mainās Marikas balss - no priecīgas līdz monotonai. Māsa arvien biežāk klausulē raudājusi un teikusi, ka vēlas ātrāk nokļūt mājās. "Brīžiem viņa jau sāka nesakarīgi runāt. Marika, kas ir tik komunikabls un līdzsvarots cilvēks!" sacījis Ainārs. Par iespēju atgriezties mājās Marika, Iveta un Liene var pateikties tuviniekiem. Ivetai tētis bija tālredzīgs, kad meitai ceļā uz Grieķiju līdzi iedeva "Visa Electron" karti. Tāpēc tuvinieki varēja jauniešiem uz Grieķiju pārskaitīt naudu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu