Šlesers uz valsts rēķina pārāk daudz runā pa telefonu. (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūnijā Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers pa mobilo tālruni norunājis 620 latu, tādējādi kļūstot par rekordistu valdības locekļu vidū ar savu 2,5 tūkstošu latu lielo pusgada telefona rēķinu. Tagad Valsts kancelejā gatavo projektu, kurā jau tuvākajā laikā premjeram un viņa biedram noteiks mobilo telefonsarunu limitu – 200 latu mēnesī.

Par pārējo būs jāmaksā no savas kabatas, skaidroja Valsts kancelejas Komunikāciju departamenta vadītāja Ieva Skrastiņa. Līdz šim premjeram un viņa biedram telefonsarunu maksa netika ierobežota, bet premjers Einars Repše tik un tā pa mobilo tālruni lietas kārtojis krietni vien mazāk nekā viņa biedrs, jo jūnijā bija norunājis vien 99 latus. Ainara Šlesera preses sekretāre Una Ulme–Sila RB motivēja, ka telefonsarunu rēķini saistīti ar Šlesera komandējumiem ārzemēs. «Tur ir citi tarifi, varat pati noskaidrot, kādi,» viņa atteica. RB noskaidroja, ka Šlesers no 2. līdz 5. jūnijam uzturējās Apvienotajos Arābu Emirātos, kur dienas tarifs mobilā tālruņa zvaniem ir 59 santīmi plus PVN, vakara, nakts un brīvdienu tarifs – 41 santīms plus PVN. No 25. līdz 28. jūnijam darba gaitas viņu bija aizvedušas līdz Īrijas Republikai, kur tarifs attiecīgi ir 47 santīmi kopā ar PNV un 33 santīmi ar PVN. Pieņemot, ka Ministru prezidenta biedrs darba jautājumus lielākoties risinājis dienā, RB aplēsa, ka Apvienotajos Arābu Emirātos viena sarunu stunda izmaksā 35,4 latus, bet Īrijā – 28,2 latus. Teorētiski katrā valstī astoņās komandējumos kopā pavadītajās dienās Šlesers darba lietas varēja kārtot desmit stundas un sapelnīt tik iespaidīgu sarunu rēķinu. Turklāt Šlesers nebūt nav tas, kurš jūnijā komandējumos devies visbiežāk. No visiem Ministru kabineta locekļiem pagājušomēnes visvairāk – sešas reizes – komandējumos braukusi ārlietu ministre Sandra Kalniete. Repše tāpat kā Šlesers komandējumos jūnijā pabijis divreiz. *** Fakti Rīgas domē gandrīz desmit gadu pastāv mobilo sarunu limiti mēnesī: mēram un viņa vietniekiem – 100 latu, komiteju vadītājiem, izpilddirektoram, viņa vietniekiem, departamentu direktoriem, mēra palīgiem un padomniekiem – 80 latu, deputātiem, sekretariāta darbiniekiem, nodaļu vadītājiem, departamentu direktoru vietniekiem un palīgiem – 60 latu, citiem darbiniekiem – 40 latu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu