Opozīcija rosina atlaist Jūrmalas domi (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas domes opozīcija aicina atbildīgās valsts institūcijas lemt par Jūrmalas domes atlaišanu, raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Neapmierinātība ar Jūrmalas domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") rīcību, atbrīvojot no amata vairākus pašvaldības uzņēmumu vadītājus, ar katru dienu pieaug. Jūrmalas mērs izpelnījies nosodījumu no opozīcijas deputātiem, kuri uzskata, ka Munkevics strādā, ignorējot likumus un citus domes priekšsēdētājam saistošus dokumentus.

"Viņš dara, ko viņš grib, nedomājot, ko dara. Viņam nav saistoši ne likumi, ne morāle," kūrortpilsētas vadītāju raksturojis no "Jaunā laika" saraksta ievēlētais Juris Visockis.

Plašas diskusijas par Munkevica darbību aktualizējās pagājušajā piektdienā, kad viņš, it kā saskaņojot lēmumu ar koalīcijas partneriem, vienpersoniski no darba atbrīvoja ilggadējo "Dzintaru koncertzāles" vadītāju Andreju Kondratjuku. Viņa vietā Munkevics iecēla 26 gadus veco Jūrmalas mūzikas vidusskolas direktoru Svenu Renemani. "Tā rīkoties ar uzņēmuma vadītājiem ir nepieņemami," uzskata Visockis.

Munkevics augusta sākumā no amata atbrīvoja arī "Jūrmalas namsaimnieka" un "Jūrmalas siltuma" valdes locekļus. Arguments šādām izmaiņām bija fakts, ka Jūrmalas mēra partijas biedrs Egmonts Krūmiņš iepriekš vadījis "Jūrmalas namsaimnieku", tāpēc to var darīt arī tagad. Domes deputāti neslēpj, ka savējo bīdīšana vadošos amatos tiek veikta viena iemesla dēļ - lai pēc iespējas vieglāk sagrābtu varu. Kā viens no pirmajiem pašvaldības uzņēmumiem, ko varētu nodot privatizācijai, tiek minēts tieši "Jūrmalas namsaimnieks".

Visockis rosina atbildīgās institūcijas lemt par iespēju atbrīvot Jūrmalas domi, jo kopš 2001.gada Munkevics jau ir sestais pašvaldības vadītājs, un tas, pēc Visocka teiktā, nav normāli, ka katrs vadītājs veic sev, nevis iedzīvotāju interesēm izdevīgas iestāžu vadītāju maiņas. "Beidzot valdībai vajadzētu uz četriem, pieciem gadiem ielikt Jūrmalas domes vadībā vienu normālu menedžeri, lai pilsēta nomierinās. Citādi jau viss iet pāri normām," ir pārliecināts Visockis.

Viena no "Dzintaru koncertzāles" jaunieceltajām valdes loceklēm, domes deputāte Marija Vorobjova (SC) atteikusies komentēt radušos situāciju, jo viņai bijis jāpiedalās dzimšanas dienas pasākumā. Savukārt vicemērs Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme) atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma, kad viņš pildīja domes deputāta pienākumus un asi kritizēja pašvaldību, slavē Munkevicu. "Uzskatu, ka viņš pareizi rīkojās. Tas, ka nenotika operdienu turpinājums Jūrmalā, ir ļoti slikti," apgalvojis Ančāns. Viņu nemaz nesatrauc, ka Kondratjuku atbrīvoja bez argumentiem, jo tas, ka šogad Jūrmalā nenotiek opermūzikas svētki, pēc viņa domām, ir pietiekams iemesls, lai pēc desmit gadu darba "Dzintaru koncertzāles" vadītāju atbrīvotu.

Arī Aigars Tampe (TB/LNNK) uzskata, ka šis Munkevica lēmums ir sasteigts un nesaprotams. "Domāju, ka ir vairāki motīvi, ne tikai politiski, bet tīri privāti. Tā ir Munkevica atriebība un viņa ekonomiski saimnieciskās intereses, ko viņš vēlējās īstenot," sacījis Tampe.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu