Gulbis ierosina dienesta pārbaudi par Šmitiņa interešu konfliktu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis trešdien ierosinājis dienesta pārbaudi par Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieka Didža Šmitiņa iespējamo interešu konfliktu, izmantojot saistībā ar gaļas kontrabandu minētās SIA "Spektrs K" automašīnu "Mercedes Benz".

Ministra preses sekretāre Maija Celmiņa informēja, ka Gulbis izvērtējis nepieciešamību ierosināt pārbaudi un nolēmis, ka "viņam tomēr jāizdara tas, ko Iekšlietu ministrija nebija paveikusi agrāk". Komentējot Šmitiņa civiltiesisko prasību pret Repši, Gulbis sacījis: "Latvija ir tiesiska valsts, un jebkuram tās iedzīvotājam ir tiesības vērsties tiesā pret citu iedzīvotāju. Cits jautājums - kā tas ietekmēs Latvijas tēlu pirms NATO Prāgas tikšanās," teica Celmiņa. Šmitiņš pauda, ka vēl nav oficiāli informēts par dienesta pārbaudi, tāpēc pagaidām ministra lēmumu nekomentēs. Jau vēstījām, ka 19.jūlijā partijas "Jaunais laiks" līderis Repše paziņoja, ka viņa rīcībā esot konkrēta informācija par tobrīd Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam izvirzītā Šmitiņa iesaisti gaļas, cigarešu un spirta kontrabandas darījumos. Tāpat Repše publiskoja informāciju par to, ka Šmitiņš esot nonācis interešu konfliktā, bieži izmantojot saistībā ar gaļas kontrabandu minētajai firmai "Spektrs K" piederošu automašīnu "Mercedes Benz". Ģenerālprokuratūra pēc šīs informācijas izplatīšanas veica dienesta pārbaudi, kurā nekonstatēja interešu konfliktu, tomēr norādīja, ka Šmitiņš nav ievērojis DP darbinieku profesionālās ētikas kodeksu. Interešu konfliktu Šmitiņa rīcībā nesaskatīja arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Pēc notikušā saistībā ar Repšes publiskoto informāciju ierosināta krimināllieta par valsts noslēpumu saturošu ziņu apzinātu izpaušanu. Savukārt Šmitiņš premjeru iesūdzēja tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Repšes palīgs Dans Titavs pēc šāda DP šefa vietnieka soļa paziņoja, ka pieļauj - Šmitiņš varētu zaudēt amatu, jo premjers lūgs savu partijas biedru Gulbi izvērtēt partijas rīcībā esošo informāciju par Šmitiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu