Ierosina aizliegt plaukšķeņu tirdzniecību .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisija šodien nolēma lūgt Ministru kabinetu nekavējoties aizliegt tā dēvēto plaukšķeņu tirdzniecību, jo šīs sprāgstvielas, kas rada šāviena efektu, nereti tiek izmantotas huligāniskiem mērķiem.

Komisija arī nolēma, gatavojot izskatīšanai otrajā lasījumā "Pirotehnikas likumu", iestrādāt tajā normu, kas aizliedz nepilngadīgajiem izmantot pirotehniskos izstrādājumus bez pieaugušo klātbūtnes. Saeimas komisija lūgs arī Valsts robežsardzi rūpīgāk kontrolēt pirotehnisko izstrādājumu ievešanu, lai tiktu ierobežota nezināmas izcelsmes pirotehnisko izstrādājumu ievešana valstī. Komisijas sēdē izskanēja informācija, ka Iekšlietu ministrijas Licencēšanas komisija šogad ir samazinājusi tirdzniecības vietu skaitu no 90 līdz 43 veikaliem, kur drīkst pārdot pirotehniskos izstrādājumus. Deputāti pauda bažas, ka šis ierobežojums var paplašināt nelegālo tirdzniecību, tāpēc tika ieteikts atļaut licencētām firmām organizēt pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību stacionāros objektos. Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks komisijas sēdē solīja, ka Pašvaldības policija pastiprināti raudzīsies, lai pirotehniskie izstrādājumi netiktu tirgoti neatļautās vietās. Pēc Katastrofu medicīnas centra sniegtās informācijas, traumas parasti gūst tie cilvēki, kuri lieto paštaisītus, pārveidotus vai nezināmas izcelsmes pirotehniskos izstrādājumus. Pērnajā gadu mijā P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Redzes centrā ārstējās 6 šādi pacienti, apmēram 15 ir guvuši smagas roku traumas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu