Atzīst eksaminācijas centra darbības progresu.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan konstatēti pārkāpumi un kļūdas šā mācību gada eksāmenu norises procesā, Izglītības un satura eksaminācijas centra (ISEC) darbība salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir progresējusi, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē atzina deputāti.

Deputāte Silva Golde pauda viedokli, ka, pateicoties centra un tā vadītāja Māra Krastiņa darbībai, šī joma ir kļuvusi sakārtotāka. Arī deputāts Jakovs Pliners atzina centra progresu, taču uzsvēra, ka "vienmēr ir jācenšas tikt pie ideāla". Krastiņu par centra jauno vadītāju izglītības un zinātnes ministrs apstiprināja pagājušā gada augustā. Iepriekšējā ISEC vadītāja Rudīte Andersone no amata tika atbrīvota 30.jūnijā, ņemot vērā eksāmenu uzdevumu noplūdi. Tomēr Valsts civildienesta pārvalde (VCP) Andersones atstādināšanu no amata atzina par nelikumīgu un uzdeva IZM atjaunot viņu amatā, kā arī nodrošināt viņai pienākošās kompensācijas izmaksu. IZM atjaunoja darbā bijušo ISEC vadītāju, taču viņa šo izdevību neizmantoja un uzrakstīja atlūgumu, kas arī tika pieņemts. Kompensācijā ministrija Andersonei izmaksāja 282,82 latus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu