Ap Gazas sektoru izvietotie tūkstošiem izraēliešu policistu mēģinās nepieļaut masu gājienu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien ap Gazas sektoru izvietojās aptuveni 12 tūkstoši izraēliešu policistu, lai nepieļautu aktīvistu, kas vēršas pret Izraēlas gaidāmo aiziešanu no sektora, plānoto masu gājienu uz Guškatifas ebreju apmetņu bloku, ziņo Izraēlas radio.

Organizētāji lēš, ka gājienā piedalīsies desmitiem tūkstošu cilvēku, un ir noīrējuši vairāk nekā 1200 autobusu, kas nogādās demonstrantus Netivotas pilsētā Izraēlas dienvidos, no kurienes viņi sāks savu gājienu. Paužot cerību, ka gājiens būs "lielākais protests Izraēlas vēsturē", organizētāji pasludinājuši 18.jūliju par "nulles punktu", kad sāksies viņu kampaņa pret aiziešanu no Gazas sektora. Policija pasludinājusi gājienu par nelikumīgu, un Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons pagājušajā nedēļā pavēlēja armijai un policijai slēgt Gazas sektoru visiem izraēliešiem, izņemot Gazas apmetņu iedzīvotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu