"Jukos" bijusī amatpersona pārdod laikrakstu "Moskovskije Novosti"

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no bijušajām Krievijas naftas kompānijas "Jukos" augstākajām amatpersonām Leonīds Ņevzļins pārdevis kādai vārdā nesauktai starptautiskai mediju kompānijai laikrakstu "Moskovskije Novosti", piektdien paziņoja izdevuma pārstāve. "Darījums noslēgts šonedēļ. Laikrakstu iegādājās starptautiska mediju grupa," aģentūrai "Reuters" pavēstīja Tatjana Bļinova.

Viņa atteicās nosaukt kompāniju, kas nopirkusi laikrakstu, un piebilda, ka tas tikšot paziņots pirmdien. Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta, ka noslēpumainais pircējs ir kompānija "Media International Group", kas pieder Ukrainas uzņēmējam Vadimam Rabinovičam. "Moskovskije Novosti", jeb "Moscow News", kas iznāk gan krievu, gan angļu valodā, šogad nonāca krīzē, kad galvenais redaktors Jevgēņijs Kiseļovs atlaida vairākus vadošos žurnālistus. Tiek prognozēts, ka sestdien paredzētajā laikraksta darbinieku sanāksmē varētu paziņot par Kiseļova paša atlaišanu, ziņo "Interfax", atkal atsaucoties uz anonīmiem avotiem. Ņevzļins, kas tagad dzīvo trimdā Izraēlā, ieguva "Jukos" akciju kontrolpaketi pēc tam, kad cietumā nonākušais Mihails Hodorkovskis viņam pārdeva 60% "Menatep" grupas akciju. "Menatep" ir holdingkompānija, kas kontrolē "Jukos" pēc tam, kad Kremlis faktiski veica tās lielākā naftas ieguves uzņēmuma "Juganskņeftjegaz" nacionalizāciju. Krievijas prokuratūra Ņevzļinam izvirzījusi apsūdzības par vairākiem noziegumiem, tai skaitā par slepkavību organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu