Arī nelaimes gadījumi gaida ziemas brīvdienas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja mēs domājam, ka brīvdienas būs tas skaistais laiks, kurā nekas neatgadīsies, mēs iespējams rūgti maldāmies. Dažādi nelaimes gadījumi notiek visu cauru gadu un patiesībā brīvdienās tie piemeklē cilvēkus daudz biežāk nekā pārējā laikā. No potenciālajiem nelaimes gadījumiem ir iespējams izvairīties un tikai jūsu un līdzcilvēku attieksme pret drošības jautājumiem noteiks, vai jums būs priecīgas brīvdienas vai gluži pretēji -traģiskas.

Ziemassvētku laikā ir jābūt īpaši modriem ik uz soļa – braucot ar mašīnu svētku drudža pārņemtajos sastrēgumos, staigājot pa slidenajām ielām, māju pagalmiem, trepēm, dedzinot svecītes Ziemassvētku eglītē vai Adventes vainadziņā, dedzinot brīnumsvecītes, lampiņas, kamīnu, sildītājus utt.

Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta statistika, tad Ziemassvētku un Vecgada svinību laiks ir viens no bīstamākajiem periodiem gadā, kad ievērojami pieaug ugunsnelaimju skaits un vidējais cilvēku upuru skaits diennaktī.

Ugunsgrēku iemesli var būt dažādi - nenodzēsti izsmēķi, pavirši pieskatītas degošas svecītes Adventes vainagā un svētku eglītē, vienlaikus saslēgtas vairākas elektriskās ierīces. Tāpat nereti cilvēkus nepatīkami pārsteidz sliktas kvalitātes elektriskās krāsniņas un citas apkures ierīces. Protams, situāciju riskantu padara arī fakts, ka loti daudz cilvēku skaistos svētkus aizvada alkohola reibumā, ar bezrūpīgu un vieglprātīgu attieksmi pret apkārt notiekošo.

Lai justos mierīgi pirmsvētku un svētku laikā, ir noderīgi ievērot vairākus Ziemassvētku drošības noteikumus: •Turiet sērkociņus, šķiltavas un sveces maziem bērniem nepieejamā vietā; •Izvairieties no smēķēšanas un brīnumsvecīšu dedzināšanas viegli uzliesmojošu dekorāciju tuvumā; •Atcerieties par ugunsdrošības noteikumiem un pārrunājiet tos ar ģimenes locekļiem; •Izstrādājiet ārkārtas gadījumu plānu situācijām, ja kaut kas mājā atgadās. Pārliecinieties, ka katrs ģimenes loceklis zina, kas jādara; •Ieteicams veikt evakuācijas treniņu, lai pārliecinātos, cik ilgs laiks nepieciešams, lai operatīvi izkļūtu no mājokļa; •Pārliecinieties, ka ārkārtas gadījumā mājokļa durvis un logus no iekšpuses ir vienkārši atvērt; •Izvairieties svētku vakarā vilkt viegli plandošas drēbes, kas viegli var aizdegties, stāvot pie svecītēm vai kamīna; •Uzstādiet dūmu detektorus, kas laicīgi informēs par radušos nelaimi (tie jāuzstāda blakus visām guļamistabām).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu