Emsis lūdz valdību ierobežot alus tirdzniecību naktīs (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaļo un zemnieku savienības deputāts, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Indulis Emsis ir nosūtījis vēstuli izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim ("Jaunais laiks"), lūdzot rosināt Ministru kabinetu (MK) noteikt ierobežojumus alus tirdzniecībai naktīs - no plkst.22 līdz plkst.8.

Emsis ierosina grozīt 2002.gadā izdotos valdības noteikumus, kas regulē alus apriti, tajos nosakot, ka alum būtu piemērojami tādi paši tirdzniecības ierobežojumi kā pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem, kuru apriti regulē Alkohola aprites likums. Kā pastāstīja Emsis, arī Šadurskis esot nosūtījis viņam vēstuli "Par preventīviem normatīvu aktu grozījumiem alus alkoholisma izplatības ierobežošanai", kurā izteicies par nepieciešamību ierobežot alus tirdzniecību. Emsis pilnībā atbalsta vēstulē izteikto aicinājumu ierobežot alus tirdzniecību, līdzīgi kā tas ir noteikts citiem alkoholiskajiem dzērieniem, un ieteicis ministram iesniegt valdības sēdē attiecīgu priekšlikumu. LETA jau informēja, ka 15.janvārī Saeima precizēja Alkohola aprites likumu, taču tajā, lai arī atsevišķi tautas kalpi to vēlējās, netika noteikti ierobežojumi alus nakts tirdzniecībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu