Rīgas pašvaldība plāno nomainīt žogus vairākiem bērnudārziem (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai paaugstinātu drošību un labiekārtotu teritoriju, Rīgas pašvaldība šogad plāno nomainīt žogus vairākiem pilsētas bērnudārziem.

Žogus plānots mainīt pirmsskolas izglītības iestādēm, kas atrodas Birzes ielā 44, Ludzas ielā 74, Pārslas ielā 16, Platajā ielā 20, Purvciema ielā 32, Firsta Sadovņikova ielā 20, Slāvu ielā 19, Sparģeļu ielā 1, Tapešu ielā 48, Tomsona ielā 8/18 un Vadakstes ielā 16.

Rīgas domes Īpašuma departaments pašlaik izsludinājis konkursu žogu nomaiņai, kurā pretendenti var pieteikties līdz 10.jūlijam. Darbi būs jāveic trīs mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Kā ziņots, lai uzlabotu pirmsskolas izglītības iestāžu ēku tehnisko stāvokli, Īpašuma departaments šovasar plāno veikt 257 remontdarbus vairāk nekā 100 pašvaldības bērnudārzos.

17 pirmsskolas izglītības iestādēs notiks ūdensvada un kanalizācijas sistēmu renovācija, virtuves bloku renovācija tiks veikta astoņās pirmsskolas izglītības iestādēs, sešos bērnudārzos tiks siltinātas fasādes, bet 28 bērnudārzos energoefektivitātes paaugstināšanas programmas laikā tiks mainīti logi un ārdurvis.

Tāpat šogad divos bērnudārzos notiks elektroapgādes sistēmas renovācija, 86 iestādēs tiks ierīkota ugunsdrošības signalizācija, 55 bērnudārziem labiekārtos teritoriju. Tajā skaitā 14 bērnudārzos tiks labiekārtoti rotaļu laukumi, 31 iestādē ierīkos teritorijas apgaismojumu, kā arī vairākos bērnudārzos tiks uzcelti jauni vai mainīti esošie žogi.

Lai mazinātu bērnudārzu rindas, Īpašuma departaments šī gada laikā plāno atvērt arī trīs jaunus pašvaldības bērnudārzus, tādējādi ar vietām pašvaldības dārziņos papildus tiks nodrošināti gandrīz 700 bērni.

Renovējot bijušo pirmsskolas izglītības iestādes ēku Skuju ielā 14, šā gada septembrī durvis vērs pašvaldības bērnudārzs "Blāzmiņa". Bērnudārzs pēc atjaunošanas būs paredzēts 262 bērniem. Šogad sākta arī Kultūrvidusskolas bijušās ēkas Viestura prospektā 57 renovācija, kuru līdz gada beigām paredzēts pārbūvēt par pirmsskolas izglītības iestādi 208 bērniem.

Šī gada 1.septembrī ekspluatācijai tiks nodots arī pavisam no jauna celtais bērnudārzs Valdeķu ielā 58a. Atbilstoši tehniskajam projektam bērnudārza ēkā būs rotaļu un guļamtelpas 226 pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī telpas radošām un sporta nodarbībām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu