Latvijas Pasts izdevis NATO samitam veltītu pastmarku (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pastmarka ar Rīgas samita logo izdota īsi pirms Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) valstu līderu sanāksmes, kas šogad notiek Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Pastmarkas izdošanas un zīmogošanas svinīgajā pasākumā piedalījās VAS Latvijas Pasts ģenerāldirektors Gints Škodovs, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, aizsardzības ministrs Atis Slakteris un satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Šī ir pirmā reize, kad NATO samits tiek rīkots valstī, kas agrāk bijusi PSRS sastāvā.

"Tas, ka NATO samits notiks Rīgā, ir ne vien apliecinājums, cik ļoti pasaule mainījusies kopš aukstā kara beigām, bet arī pagodinājums un uzticība mums – jaunai NATO dalībvalstij! Latvijas Pasta izdotā īpašā pastmarka ar Rīgas samita logo ir Latvijas Pasta ieguldījums šā vēsturiskā notikuma norisē," informēja VAS Latvijas Pasts ģenerāldirektors Gints Škodovs.

Jaunā pastmarka nav domāta tikai samita dalībniekiem, to varēs iegādāties un izmantot sūtījumiem jebkurš interesents, turklāt marka būs arī vērtīga piemiņa par šo vēsturisko notikumu.

Pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Uldis Freimanis. Pastmarkas nomināls ir 55 santīmi, tirāža – 600 000 eksemplāru. Pastmarka drukāta Nīderlandes tipogrāfijā Joh.Enschede.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu