Pārbaudīs radio KNZ raidīto programmu atbilstību koncepcijai .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā radio un televīzijas padome plāno pārbaudīt radio KNZ programmu atbilstību iepriekš apstiprinātajai koncepcijai un brīdinās jaunos radio īpašniekus, ka reorganizācijas laikā radio var neraidīt divus mēnešus, bet nevar neievērot koncepciju.

Padomes pārstāvis Jānis Sīkstulis pastāstīja, ka padome pārbaudīs radiostacijas jauno programmu atbilstību koncepcijai. Padome arī nosūtīs jaunajiem īpašniekiem vēstuli, kurā izskaidros, ka radio reorganizācijas un tehnisko iemeslu dēļ var neraidīt pat divus mēnešus, bet nevar neievērot koncepciju, jo tas jau ir pārkāpums. Pašlaik jaunie īpašnieki aizbildinoties, ka nevar raidīt koncepcijā paredzētos informatīvos raidījumus tehnisku iemeslu dēļ. Arī padomes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis brīdināja jaunos radio KNZ īpašniekus par koncepcijas ievērošanas nepieciešamību. Pagaidām radio jaunie īpašnieki nav arī iesnieguši jauno koncepciju. Jauniešu radiostacijas KNZ akcionāri plāno iesniegt NRTVP jaunu koncepciju, kurā uzsvars būtu uz komerciāla radio veidošanu, nevis neformālas mūzikas programmu. Šobrīd radiostacijā neformālās jauniešu mūzikas vietā jau sākusi skanēt komercmūzika. NRTVP pirms gada piekritusi piešķirt licenci šim radio, jo tas bija vērsts tieši uz jauniešu auditoriju un radio pieder jauniešiem. Situācija ir mainījusies, un arī Latvijas Univeristāte nav sniegusi finansiālu atbalstu, kā sākotnēji solīja. Tādēļ radiostacijai bija jāmeklē līdzekļi. Mēnesī radiostacijas darba nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 3-4 tūkstoši latu. Šobrīd radio nedod nekādu peļņu, tādēļ ir jāmaina koncepcija pret komercradio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu