Spānijā turpina plosīties mežu ugunsgrēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī no pirmdienas uz otrdienu Spānijā turpināja vērsties plašumā mežu ugunsgrēki, kas pagājušās nedēļas nogalē prasīja 11 ugunsdzēsēju dzīvības.

Uguns uz ziemeļaustrumiem no Madrides aptvērusi aptuveni 12 000 hektāru skuju koku mežu un krūmāju. Amatpersonas ziņo, ka dzēšanu traucē stiprais vējš, kas paātrina liesmu izplatīšanos. Jau iepriekš tika evakuēti vairāki ciemati, un pirmdienas vakarā evakuēta vēl viena apdzīvotā vieta, ziņo mediji. Ugunsgrēka dzēšanā piedalās aptuveni 150 ugunsdzēsēji. Dzēšanā palīdz arī aviācija. Līdz šim ugunsgrēks izpostījis Altotaho dabas rezervātu. Kā jau ziņots, ugunsgrēku pie Gvadalaharas izraisīja kāda tūristu grupa, kas bija iekūrusi ugunskuru gaļas cepšanai. No pilnībā neapdzēstā ugunskura dzirkstelēm uzliesmojusi sausā zāle. Viens no tūristiem pirmdien atzina savu vainu, un tagad viņam tiks izvirzīta apsūdzība nevērīgā rīcībā ar uguni, izraisot ugunsgrēku, ziņo policija. Ja apsūdzētais tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriesti līdz pat 20 gadiem cietumā. Taču pagaidām neviens no tūristu grupas, kas brīvprātīgi pieteicās policijā, nav arestēts. Lielāko daļu Spānijas pārņēmis karstuma vilnis un lielākais sausums kopš četrdesmitajiem gadiem, izraisot plašus mežu ugunsgrēkus vairākos reģionos. Pašlaik 15 meža ugunsgrēki visā valsts teritorijā aptvēruši vismaz 16 000 hektāru meža. Uguns skartā platība kopš sestdienas pieaugusi divkārt. Jauns ugunsgrēks izcēlies priežu mežā pie Kasteljonas de Bagesas netālu no Barselonas, piespiežot evakuēt 200 vietējos iedzīvotājus, kā arī 200 bērnus no vasaras atpūtas nometnes. Cīnoties ar ugunsgrēku, kas aptvēris jau 1000 hektārus meža, ievainojumus guvuši pieci ugunsdzēsēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu