Lilita Zatlere atklās akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" otro posmu (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

11.martā pulksten 14.00 Jelgavas pilsētas slimnīcā Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere atklās Rietumu Bankas labdarības fonda iniciēto un laikraksta Diena organizēto akciju Meklējam sirdsmāsiņu. Zatleres kundze ir uzņēmusies akcijas patroneses darbu un šajā pavasarī paredzējusi apmeklēt arī citu slimnīcu bērnu nodaļas.

Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību bērnu māsu darbam Latvijā, celt bērnu māsas profesijas prestižu un neaizmirst, ka no māsiņām ir atkarīga pacientu aprūpe un veiksmīga izveseļošanās. Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna par akciju stāsta: "Mūsu uzmanība jau vairākus gadus ir pievērsta bērnu veselības uzlabošanai. Esam sapratuši, cik nozīmīgs ir māsu darbs - tieši viņas ir klāt pacientu vājuma brīžos, kad tik ļoti ir nepieciešams gādīgs, rūpīgs un profesionāls atbalsts."

Akcija noris no 11.marta līdz 11.jūnijam. Pacientiem, viņu vecākiem un piederīgajiem šajā laikā 28 slimnīcās visā Latvijā būs pieejama informācija par projektu un redzamā vietā būs kastīte, kurā ielikt anketu ar pieteikumu un sveicienu mīļajai māsiņai. Nekad nav par vēlu pateikt labus vārdus, tādēļ pieteikt savu sirdsmāsiņu aicināts arī ikviens bijušais minēto slimnīcu pacients un viņa piederīgie, kuri to var izdarīt, aizpildot anketu internetā www.diena.lv/sirdsmasina vai www.rblf.lv.

Akcijā piedalās šādas slimnīcas:

Vidzemes (Valmiera), Madonas, Cēsu rajona, Jūrmalas, Limbažu, Liepājas reģionālās, Ventspils, Priekules, Talsu, Kuldīgas, Ogres rajona, Jēkabpils rajona, Jelgavas pilsētas, Aizkraukles rajona, Dobeles un apkārtnes, Bauskas, Tukuma, Rēzeknes, Daugavpils reģionālās, Balvu, Preiļu, Ludzas rajona, Krāslavas slimnīcas, Vaivaru rehabilitācijas centrs, Saldus medicīnas centrs, kā arī Rīgas slimnīcas: Dzemdību nams, Biķernieku un P. Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

Akcija beigsies pirms Jāņiem, kad uz Rīgu tiks aicinātas tās māsiņas, kuras saņēmušas visvairāk atsauksmju. Māsiņas saņems Rietumu Bankas labdarības fonda naudas balvu un ciemosies pie Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes Rīgas pilī.

Akcijas Meklējam sirdsmāsiņu pirmais posms beidzās pagājušā gada 15.oktobrī, kad tika apbalvotas 30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas māsiņas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu