Lemj par neuzticības izteikšanu Godmanim; Saeima atkal iežogota (276)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd notiek 34 opozīcijas deputātu iesnieguma rosināta Saeimas ārkārtas sēde. Sēdes darba kārtībā iekļauts viens punkts - par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC). Aptuveni stundu pirms Saeimas ārkārtas sēdes tika veikti papildu drošības pasākumi.

Jēkaba ielas posmā, kas tiek dēvēts par Saeimas iekšpagalmu, izvietotas nožogojošās barjeras. Pie Saeimas izvietoti ievērojami Pašvaldības un Valsts policijas spēki.

Saeimas ārkārtas sēdes sākums paredzēts plkst.14.

Visu koalīcijas partiju deputāti Saeimas ārkārtas sēdē atbalstīs Godmaņa palikšanu amatā, norāda aptaujātie koalīcijas partiju pārstāvji.

Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis norādīja, ka TP turēs solījumu un "atbalstīs [Godmaņa valdību], taču tas ir beidzamais [šāds] balsojums, prasību par jaunu koalīciju un valdību uzturam".

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle arī sola "tēvzemiešu" atbalstu Godmanim.

LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš norādīja, ka deputāti savu premjerministru atbalstīs.

Lielākā daļa zemnieku prasību ir izpildīta, līdz ar to Saeimas balsojumā par opozīcijas ierosināto neuzticības izteikšanu valdībai Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbalstīs premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdību, žurnālistiem sacīja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Savukārt visi aģentūras LETA aptaujātie opozīcijas partiju pārstāvji norādīja, ka frakcijas balsos par Godmaņa demisiju.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atgādināja, ka viņas paraksts ir pirmais zem iesnieguma par neuzticības izteikšanu Godmanim. Tādēļ viņa savu viedokli nemainīs.

Arī apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valdes loceklis Kārlis Šadurskis norādīja, ka viņu pārstāvēto politisko spēku deputāti parakstījuši šo iesniegumu un frakcijas balsos par Godmaņa gāšanu.

Tieši tādu pašu viedokli pauda arī partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks un partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcijas priekšsēdētājs Jakovs Pliners.

Kā ziņots, 34 opozīcijas deputāti iesniedza prasību sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par neuzticības izteikšanu Godmanim. JL iesniegto Godmaņa demisijas pieprasījumu un prasību sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi parakstījuši arī PS, SCP un SC pārstāvošie deputāti.

Komentāri (276)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu