Drīzumā EP būs iespējams redzēt LTV (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drīzumā Eiropas Parlamentā (EP) būs iespējams redzēt arī Latvijas Televīzijas 1.programmu (LTV1), informēja Latvijas Televīzijas tehniskais direktors Ilmārs Mūls. Līdz šim EP LTV1 programmu nebija iespējams redzēt, jo EP pārraidītas tikai tās televīzijas programmas, kuras pieejamas par velti.

LTV1 programmas signāls tiek pārraidīts kodētā veidā, skaidroja Mūls, līdz ar to, lai signālu uztvertu ārpus Latvijas teritorijas, nepieciešamas speciālas dekodējošās kartes un uztvērējs.

Pagājušajā gadā EP nogādātas dekodējošās kartes, bet parlamentā nebija uztvērēju. Nesen LTV1 saņēmusi EP deputātu rakstisku lūgumu piegādāt uztvērēju. Pēc Mūla teiktā, uztvērēji uz parlamentu tikšot nogādāti "pārredzamā nākotnē".

EP Preses dienestā informēja, ka pašlaik EP no Latvijas televīzijām var redzēt tikai TV5, jo tā uztveršana nav saistīta ar papildu izmaksām. No visām Baltijas valstīm joprojām EP netiek pārraidīts neviens Igaunijas televīzijas kanāls. EP ir iespējams uztvert Lietuvas Nacionālās televīzijas pirmo kanālu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu