Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs sveic pareizticīgos Ziemassvētkos (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs sveic pareizticīgos Ziemassvētkos un novēl veselību, pestīšanu, mieru un garīgu prieku. Metropolīts novēl, lai nākamais gads būtu miera un Dieva svētības laiks.

Savā Ziemassvētku apsveikumā metropolīts norāda, ka iepriekšējais gads bijis pilns ar neizsakāmu Dieva žēlastību. "Mēs piedzīvojām apbrīnojamās Kristus Augšāmcelšanās svētku dienas, kad īpaši krāšņi atklājās pareizticības spožums, notika vēsturiskā mūsu baznīcas pirmsvētītāja svētīgākā patriarha Aleksija II vizīte Latvijā," uzsver Aleksandrs.

Viņš akcentē, ka pirmo reizi 900 gados, kopš Latvijā pastāv pareizticība, Latviju apmeklējis Krievijas Pareizticīgās baznīcas pirmsvētītājs, kuru ar lielu godu un cieņu sagaidījusi arī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Par nozīmīgu notikumu visiem ticīgajiem kļuvusi vēsturiskā Daugavpils vikariāta atjaunošana un augsti svētītā Daugavpils bīskapa Aleksandra hirotonija.

Šodien, Ziemassvētku vakarā, Rīgā, Kristus Piedzimšanas katedrālē, plkst.18 notiks dievkalpojums.

Pareizticīgā baznīca Ziemassvētkus svinēs rīt - 7.janvārī. Tajā dienā Kristus Piedzimšanas katedrālē dievkalpojumi notiks plkst.10 un plkst.18. Svētku mise notiks arī 8.janvārī plkst.10 un plkst.18.

Pareizticīgā baznīca Ziemassvētkus svin katru gadu vienā un tajā pašā datumā - 7.janvārī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu