Valdošās koalīcijas partijas pašlaik atbalsta tikai 13,3% vēlētāju (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vispopulārākā partija iedzīvotāju vidū patlaban ir apvienība "Saskaņas centrs" (SC), savukārt pašreizējās koalīcijas partijas LPP/LC, Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) spētu savākt tikai 13,3% balsu, ja Saeimas vēlēšanas notiktu rīt, liecina jaunākā "Latvijas faktu" aptauja, kas nonākusi TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā.

Saskaņā ar aptaujas datiem februārī SC atbalstītu 10,1% vēlētāju, kas ir par vienu procenta punktu vairāk nekā janvārī, kad par šo partiju būtu gatavi balsot 9% aptaujāto vēlētāju, ziņoja "Nekā personīga".

ZZS februārī atbalstītu 6,3%, partiju "Jaunais laiks" - 6,3%, "Sabiedrību citai politikai" - 4,8%, "Pilsonisko savienību" - 3,8%, apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) - 3,3%, apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - 3,1%, LPP/LC - 2,3%, Tautas partiju (TP) - 1,6%, bet partiju "Visu Latvijai" - 1,5%.

Kopš janvāra reitings nokrities TP, ko gada pirmajā mēnesī atbalstīja 2,5% iedzīvotāju, un LPP/LC, ko janvārī atbalstīja 3,3%.

Atbalsts ZZS un TB/LNNK ir kāpis - janvārī ZZS atbalstīja 4%, bet TB/LNNK - 2,5%.

Reitingi arī kāpuši visām opozīcijas partijām, izņemot PCTVL. Straujākais atbalsta kāpums ir JL un PS. JL janvārī atbalstīja 5,1%, SCP 4,6%, PS - 2,6%.

"Latvijas faktu" aptauja veikta februārī.

Jau ziņots, ka TP pretendē uz nākamās valdības veidošanu.

TP premjera amata kandidāts ir reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, par to žurnālistus pēc TP valdes sēdes šovakar informēja partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

TP ir gatava debatēt arī par citiem premjera amata kandidātiem, bet tādi nav nosaukti, turklāt, lai tādus atbalstītu, tiem ir jābūt labākiem par Zalānu, teica Segliņš.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu