Izvērtēšanai SAB nodota anonīmā vēstule par Repšes veselības stāvokli (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kanceleja nodevusi Satversmes aizsardzības birojam (SAB) izvērtēšanai anonīmu vēstuli, kurā sniegta informācija par ekspremjera, Saeimas deputāta Einara Repšes (JL) veselības stāvokli.

Telekompānija "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) ziņoja, ka dokumentā un anonīmajā vēstulē, kuru saņēmušas vairākas Saeimas komisijas, apgalvots, ka Repši varot uzskatīt par paranoīdās šizofrēnijas slimnieku. Dokuments, par kura autentiskumu drošu ziņu nav, esot izsniegts, pamatojoties uz Ļeningradas kara medicīnas atzinumu par Repšes veselības stāvokli, un tas esot rakstīts, lai ekspremjeram atteiktu lidotāja tiesības. Anonīma vēstule par Repšes veselības stāvokli saņemta arī Valsts kancelejā, apliecināja kancelejas Komunikācijas departamentā. Tās saturu Valsts kanceleja neatklāj, norādot, ka sūtījums nodots izvērtēšanai SAB. SAB preses sekretārs Dainis Miķelsons apliecināja, ka birojs ir saņēmis anonīmo vēstuli. SAB pēc savas likumā noteiktās kompetences pārbauda vēstulē minētos apstākļus likuma "Par valsts noslēpumu" kontekstā, norādīja Miķelsons, no sīkākiem skaidrojumiem atturoties. No tā var secināt, ka SAB pārbaudīs, vai Repšem drīkst būt speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam. "Veltīt uzmanību šai apmelojošajai vēstulei nozīmētu parādīt tai un tās autoriem pārāk daudz goda," aģentūrai LETA sacīja Repše. Viņš velta savu uzmanību darbam partijā un opozīcijā, nevis "kaut kādai vēstulei, pie tam vēl anonīmai".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu