Gulbja atvaļinājumā redzētais pārtop dienesta pārbaudē. (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis atvaļinājuma laikā pagājušajā nedēļā uzmanīgi sekojis policijas darbam Liepājas pilsētas svētkos un Jūrmalas ceļu policijas darbībai, kā arī bijis Kandavā, pēc kuras apmeklējuma ierosināta dienesta pārbaude par šīs pilsētas policijas iecirkņa darbu.

Gulbis stāstīja, ka ticies ar Kandavas novada domes izpilddirektoru Hendriku Besikinski, kurš ministram pastāstījis par piecu novada iecirkņa policistu brāļošanos ar vietējiem iedzīvotājiem un šīs draudzības neobjektīvo ietekmi uz policijas lēmumiem iesniegumu izskatīšanā un likumpārkāpumu novēršanā. Tāpat Kandavas novada mērs esot ministru informējis par policijas nesavlaicīgo izbraukšanu uz izsaukumiem. Gulbis pēc šādas informācijas saņemšanas Kandavas iecirknī ierosinājis dienesta pārbaudi. Besikinskis skaidroja, ka ne visi policijai paustie pārmetumi pamatojami ar policistu neizdarību. Viņš pastāstīja, ka novada likumsargu rīcībā esot tikai viena automašīna, tāpēc laikus izbraukt uz visām likumpārkāpumu vietām "vienkārši ir nereāli. Turklāt šo automašīnu viņiem dodam mēs, pašvaldība, tāpat kā arī 150 litru benzīna mēnesī un arī telpas iecirknim piešķīrusi dome." Kandavas novada domes izpilddirektors apliecināja, ka arī mobilo tālruņu rēķinus vietējiem policistiem apmaksā pašvaldība.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu