Mangaļsalas kontrabandas lietā par krāpšanu aiztur advokātu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija ceturtdien uz aizdomu pamata par krāpšanu lielos apjomos, solot ietekmēt Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietas izmeklēšanu, aizturējusi advokātu Viktoru Ustinovu un bijušo policistu Viktoru Panceru. Abi vīrieši solījuši ietekmēt kontrabandas lietas izmeklēšanu.

Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs informēja, ka no Valsts policijas Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) saņēmis dokumentus, kas apliecina Ustinova aizturēšanu un krimināllietas ierosināšanu par krāpšanu lielos apjomos personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Arī ONKAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Līga Cīrule apstiprināja Ustinova aizturēšanu. Uz aizdomu pamata par līdzdalību šajā noziegumā policija aizturējusi arī bijušo policistu Viktoru Panceru, piebilda Cīrule. Krimināllieta ierosināta saistībā ar Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietas izmeklēšanu, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska. Abi vīrieši aizturēti par lielas naudas summas pieprasīšanu kādai pagaidām nenoskaidrotai personai pret solījumu ietekmēt Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietas izmeklēšanu. Šubrovska arī pauda, ka pirmstiesas izmeklēšanu krimināllietā veic ONKAB, bet tās uzraudzība nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai. Jau vēstīts, ka maijā kādā Mangaļsalas noliktavā tika atrastas gandrīz 800 tonnas kontrabandas gaļas, kas ir līdz šim lielākais atklātais nelegālās gaļas apjoms Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu