ASV uz ceļa eksplodējusi kravas automašīna ar 20 tonnām sprāgstvielu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV uz šosejas 80 kilometrus no Soltleiksitijas trešdien dienas otrajā pusē eksplodēja kravas automašīna ar 20 tonnām sprāgstvielu. Kā ziņo televīzijas kompānija NBC, kravas automobilis "faktiski izkūpēja gaisā" un sprādziena vietā palicis desmit metrus dziļš krāteris 20 metru diametrā.

Sprādzienā iznīcināts ievērojams ceļa posms un arī līdzās esošā dzelzceļa stiga. Sprādzienā dažādas smaguma pakāpes ievainojumus guvuši pieci cilvēki, kas visi, arī automašīnas šoferis, ar helikopteru un neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnām nogādāti vietējās slimnīcās. Divi ievainotie ir kritiskā stāvoklī. Incidenta aculiecinieki stāsta, ka automašīnas šoferis to apturējis, izlēcis no kabīnes, skrējis pa ceļu un mēģinājis ar zīmēm brīdināt garām braucošās automašīnas par nenovēršamo sprādzienu, kas izsita stiklus vairākām automašīnām un samīcīja tās. Kā ziņo televīzijas kompānija, satiksme uz ceļa sprādziena vietā ir pilnīgi pārtraukta un ceļš būs slēgts vairākas dienas. Patlaban sprādziena vietā strādā sapieru robots, jo aptuveni 30 kilogrami sprāgstvielu nav detonējuši, un speciālo uzdevumu policijas vienība mēģina atrast paņēmienu, kā tos neitralizēt. Degošās automašīnas atlūzas sprādzienā izmētātas pa tuvējiem pakalniem, kurus klāj sausi krūmi, un patlaban ASV mežu aizsardzības dienests nosūtījis uz avārijas vietu ugunsdzēšanas lidmašīnu, kurai jāapdzēš visas joprojām dūmojošās atlūzas un jānovērš ugunsgrēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu