Kremlis gatavo triecienniekus, kuru rokās "nodot valsti"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kremļa administrācijas vadītāja vietnieks Vladislavs Surikovs apsolījis "valsti nodot" Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītāju kustības "Naši" aktīvistu rokās, pirmdien ziņo laikraksts "Gazeta".

Pašlaik Seligera ezera krastā notiek kustības "Naši" ("Mūsējie") salidojums-seminārs. Kustības aktīvistu teltis apņēmušas aptuveni desmit hektārus priežu meža. Presei pieeja semināram ir slēgta, izņemot valsts kontrolētos medijus. Privāto mediju pārstāvjiem pasākumā ļāva būt tikai sestdien. Kustības aktīvistu nometnē ir noteikta stingra disciplīna. Saskaņā ar izplatīto instrukciju nometnē "aizliegts lietot alkoholiskos dzērienus, izmantot necenzētus izteicienus, skaļi runāt no plkst. 00.00 līdz 07.00 rītā, iziet ārpus nometnes teritorijas bez instruktora pavadības". Par noteikumu neievērošanu vainīgais nekavējoties tiek izslēgts no nometnes, kas nozīmē arī automātisku izslēgšanu no kustības, kas savukārt izraisa arī izslēgšanu no Maskavas vadības institūta, kur praktiski visi kustības aktīvisti iegūst otru augstāko izglītību. Jauniešu ideoloģiskai apstrādei nometnē ieradusies vesela plejāde pazīstamu politiķu un ekspertu. Pagājušajā nedēļā lekcijas nolasīja valsts domes NVS lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Kokoškins, senators Mihails Margelovs, kā arī politologi Sergejs Makarovs un Vjačeslavs Ņikonovs. Instruktori neslēpa mērķus, kuriem nākotnē paredzēts izmantot "Naši" aktīvistus. "Jums trūkst stingrības. Jums jābūt gataviem izklīdināt fašistu demonstrācijas un fiziski stāties pretī antikonstitucionālam apvērsumam," pagājušajā sestdienā jauniešiem norādīja Kremļa administrācijas padomnieks Gļebs Pavlovskis. Viņš pauda nožēlu, ka nometnes programmā nav iekļauta arī fiziskā un militārā sagatavotība. Savukārt Surikovs, kurš nometni apmeklēja pagājušās nedēļas nogalē, 3000 klausītājiem paziņoja, ka jaunatni jāpasargā "no Rietumu ietekmes". Viņš arī norādīja, ka kustība "Naši" ir Kremļa nākotnes cerība. "Nāciet ātrāk, mēs jums nodosim valsti," teica Surikovs. Laikraksta "Gazeta" avoti lēsa, ka salidojuma organizācija valsts budžetam izmaksājusi tikpat, cik 1.maija demonstrācijas organizēšana Maskavā, tas ir, aptuveni 2,5 miljonus ASV dolāru (1,45 miljoni latu), tomēr finansējuma avots tiek turēts slepenībā. "Kremlis sniedz tikai morālu atbalstu, taču šis atbalsts maksā dārgi," izteicās kustības līderis Vasilijs Jakemenko. Viņš piebilda, ka biznesmeņiem, pie kuriem vēršas "Naši" līderis, netiek ļauts atteikties no sponsorēšanas. Salidojums ilgs līdz 26. jūlijam. Nākamajā gadā kustība plāno Seligera ezera krastā pulcēt jau 6000 nākamo trieciennieku, bet nometnē pie Taganrogas - pat 50 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu