Terora akti Londonā nav saistāmi ar 2012.gada Olimpiādi

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge pauda nožēlu par ceturtdien Londonā notikušajiem terora aktiem un uzsvēra, ka tiem nav nekāda sakara ar pilsētai piešķirtajām tiesībām rīkot 2012.gada vasaras olimpiskās spēles.

Kā jau ziņots, trešdien Londona ieguva tiesības rīkot 2012.gada Olimpiādi, izšķirošajā balsojumā pārspējot Parīzi. Savukārt ceturtdienas rītā sprādzienu sērijā, kas notika Londonas metro un vismaz trijos pilsētas autobusos, tika nogalināti vairāki desmiti cilvēku un vēl vairāki simti ievainoti. Roge pēc notikušā nosūtīja līdzjūtības vēstules Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram un Londonas mēram Kenam Livingstounam. "Esmu ļoti sarūgtināts, tā ir traģēdija," norādīja Roge. "Mani apbēdina, ka tam vajadzēja notikt olimpiskajā pilsētā. Diemžēl nekur nav droši. Neviens nevar teikt, ka viņa pilsētā ir droši." "Arī citām pilsētām ir šāda nepatīkama pieredze," piebilda SOK ģenerālsekretārs. "Piemēram, Ņujorkai un Madridei." Kā zināms, arī Ņujorka un Madride bija izvirzījušas savas kandidatūras 2012.gada Olimpiādes rīkošanai. Lai noskaidrotu 2012.gada Olimpiādes rīkotājpilsētu, bija nepieciešamas visas četras balsojuma kārtas. Pirmajā balsošanas kārtā vismazāk balsu saņēma Maskava, kas no turpmākās cīņas izstājās. Otrajā kārtā vismazāk balsu ieguva Ņujorka. Trešajā kārtā no cīņas izstājās Madride, tāpēc ceturtajā kārtā SOK locekļiem bija atlicis izvēlēties vien no divām pilsētām - Londonas un Parīzes, un lielāko balsu daudzumu saņēma Lielbritānijas galvaspilsēta, iegūstot tiesības rīkot 2012.gada Olimpiādi. Pēdējā balsošanas kārtā Londona saņēma 54 SOK locekļu atbalstu, bet Parīze - 50. Londonā ceturtdien atcelti arī visi sporta pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu