Izraēla pārtraukusi palestīniešu kaujinieku mērķtiecīgu nogalināšanu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēla nolēmusi pārtraukt palestīniešu kaujinieku mērķtiecīgo nogalināšanu pēc tam, kad Gazas sektorā iestājās relatīvs miers, trešdien ziņo Izraēlas mediji, atsaucoties uz augsta ranga aizsardzības resora pārstāvjiem.

Izraēla informēja jauno palestīniešu prezidentu Mahmudu Abasu par šo lēmumu drošības dienestu pārstāvju tikšanās laikā otrdienas vakarā Gazā. Tomēr Izraēla brīdināja, ka tā patur tiesības rīkoties, ja kaujinieku grupējumi Gazā atsāks uzbrukumus Izraēlas objektiem. Lēmums arī neattiecas uz kaujiniekiem, kuri gatavojas rīkot uzbrukumu un kurus palestīniešu drošības spēki nav apturējuši. Kaujinieku grupējumi pirmdien paziņoja, ka tie būtu gatavi pasludināt oficiālu pamieru, ja Izraēla garantētu, ka tā pārtrauks kaujinieku nogalināšanu. Tie arī pieprasīja, lai Izraēla izbeidz ikdienas reidus palestīniešu pilsētās un atbrīvo ieslodzītos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu