CVK sadala līdzekļus parakstu vākšanai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien noteica atalgojuma likmes rajonu, pilsētu, pagastu, novadu vēlēšanu komisiju locekļiem un parakstu vācējiem, kas nodrošinās parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem „Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un „Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”.

CVK lēmums paredz, ka atkarībā no vēlēšanu komisijas veida un vēlēšanu komisijas locekļa ieņemamā amata atalgojums par stundas darbu parakstu vākšanas laikā būs no 1,30 - 3,50 latiem. Visaugstākā stundas darba likme noteikta Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam – 3,50 lati, bet viszemākā likme – 1,30 lati – pilsētas, novada, pagasta vēlēšanu komisijas loceklim. Algas likme pašvaldību vēlēšanu komisiju nolīgtajiem parakstu vācējiem būs 1,80 lati stundā.

Pavisam parakstu vākšanas nodrošināšanā iesaistīto vēlēšanu komisiju locekļu un darbinieku atalgojumam Latvijā plānots iztērēt 359129 latus, no kuriem 69731 lats ir sociālās apdrošināšanas maksājumi.

CVK šodien sadalīja arī parakstu vākšanas nodrošināšanai paredzētos saimnieciskos līdzekļus. Šim mērķim Latvijā paredzēts izlietot 26810 latus. Visvairāk līdzekļu saimnieciskajiem izdevumiem parakstu vākšanas nodrošināšanai piešķirti Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijai – 2500 lati. Savukārt vismazākie saimnieciskie izdevumi paredzami Jūrmalas, Rēzeknes un Ventspils vēlēšanu komisijām, kurām šim mērķim piešķirti 200 lati katrai.

Galvenie saimnieciskie izdevumi parakstu vākšanas laikā ir izmaksas par transportu, kancelejas precēm un telefona sakariem. Tādējādi saimnieciskie izdevumi rajonu un republikas pilsētu vēlēšanu komisijām tika sadalīti, ņemot vērā izveidoto parakstu vākšanas vietu skaitu, kā arī pašvaldību skaitu rajonos.

CVK šodien atbalstīja arī Latvijas vēstniecības Kanādā lūgumu un izveidoja parakstu vākšanas vietu Kanādā Otavas pilsētā. Tādējādi ārvalstīs šobrīd apstiprinātas jau 32 parakstu vākšanas vietas.

Kā zināms, parakstu vākšana par apturētajiem likumiem „Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un „Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” notiks no 3.aprīļa līdz 2.maijam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu