Spēļu zāles pastāvīgais klients sadūris operatoru (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesā tikko noslēdzās spēļu zāles operatora slepkavības lietas izskatīšana. Vainīgajam prokurors pieprasīja 15 gadu cietumsodu. Advokāts lūdz samazināt piespriesto sodu, jo vīrietis nekad iepriekš nav sodīts. Viņš strādā un rūpējas par savu ģimeni. Šaušalīgā nakts bijusi tikai un vienīgi nevaldāma stresa izraisīta.

Balstoties uz prāvas liecībām un faktiem, viss notika šādi. 30 gadus vecais Vladimirs Koftins regulāri apmeklēja spēļu zāli “Fēnikss” Elizabetes ielā 7. Pastāvīgo klientu labi zināja arī zāles darbinieki. Bieži vien Vladimirs arī draudzīgi iedzēra ar spēļu zāles operatoru Oļegu Rozanovu.

2004. gada 24. decembrī Koftins bija nolēmis aplaupīt jau minēto spēļu zāli. Uz to viņš ieradās, līdzi ņemot nazi un lauzni. Zinādams, ka zāli apsargās tikai Rozanovs, kurš ļoti labprāt darba laikā iedzēra, pulksten trijos no rīta viņš iegāja zālē. Abi vīrieši sāka strīdēties par kādu naudas parādu kopīgam paziņam.

Koftins iesita Rozanovam pa seju. Tad izvilka nazi un trīs reizes iedūra upurim. Pēc tam viņš aizskrēja uz mašīnu pēc laužņa, ar kura palīdzību spēja atlauzt pāris spēļu automātus. Savācis metāla kastītes ar naudu, viņš aizbrauca. Koftina laupījums bija 1457 lati.

Diemžēl visam notikušajam nebija neviena liecinieka. Tikai pārdevējs no otrā ielas pusē esošā veikala it kā “kaut ko bija redzējis”. Spēļu zālē gan bija uzstādītas novērošanas kameras, taču tās nestrādāja. Varbūt viss būtu beidzies citādi, ja katru stundu, kā paredzēts, zālē iegrieztos policija. Taču līdz nāvei sadurto operatoru atrada darbiniece, ierodoties darbā pulksten 9 no rīta.

Koftinu aizturēja tikai pēc diviem gadiem 2006. gada 1. aprīlī. Šajā laikā viņš bija paspējis aizbraukt gan uz Īriju pastrādāt, gan arī atgriezties Latvijā un atdot to pašu parādu, par kuru bija sācis strīdu ar nogalināto (800 Ls).

Kamēr prokurors pieprasa Koftinam 15 gadu cietumsodu, advokāti apgalvo, ka tonakt viņš nevienu nav plānojis nogalināt un rīkojies tikai pašaizsardzības nolūkos.

Procesā ir atklājušies pierādījumi par Rozanova neprognozējamo psiholoģisko stāvokli un nervozitāti. Viņš arī bieži dzēra darba laikā. Tāpēc Koftina aizstāvis ir pārliecināts, ka slepkavība notikusi, abiem vīriešiem strīdoties un nespējot savaldīt emocijas. Kad Rozanovs jau bija miris, Koftins, iespējams, secināja: “Ja jau esmu nogalinājis, tad varu arī aplaupīt.”

Vīrietis ir gatavs atzīties slepkavībā, taču noliedz, ka būtu to plānojis.

“Es saprotu aizgājušā radiniekus, kuri vēlas Koftina notiesāšanu,” stāsta advokāts. “Viņš nav tas sliktākais recidīvists tur ārā. Viņš ir iepriekš nesodīts. Koftins ir strādīgs ģimenes cilvēks.”

Pēc advokāta teiktā, nogalinātā vīrieša sieva kliegusi: “Tad iedodiet viņam medaļu un laidiet mājās! Viņš jau laupīšanas plānošanā atzinās! Kāpēc tad tagad ir mainījis savu liecību? Un kāpēc uzreiz neatzinās?”

Tiesas spriedums Koftina lietā tiks pieņemts šodien.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu