Somija Latvijas robežsardzei dāvā helikopteru .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" šodien plkst.11.15 notiks Somijas valdības Latvijas Valsts robežsardzei dāvinātā vieglā helikoptera "Agusta Bell" svinīga nodošanas un saņemšanas ceremonija.

Kā informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienests, pasākumā piedalīsies Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Somijas vēstniece Latvijā Kirsti Eskelinena, kā arī Latvijas un Somijas Iekšlietu ministriju, robežsardžu vadošās amatpersonas un citas tiesībsargājošo un civilo iestāžu amatpersonas. Paredzēts, ka pasākuma laikā svinīgās uzrunas teiks Somijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Kari Hakamies, Valsts prezidente, iekšlietu ministrs Māris Gulbis, bet Somijas robežsardzes priekšnieks ģenerālleitnants Hannu Ahonens un Valsts robežsardzes priekšnieks robežsardzes ģenerālis Gunārs Dāboliņš parakstīs dāvinājuma aktu. Visiem klātesošajiem viesiem tiks prezentēts dāvinātais helikopters. Šis būs pirmais helikopters, kas aizsāks Latvijas Iekšlietu ministrijas dienesta aviācijas izveidi Valsts robežsardzes sastāvā. Lidaparāta galvenais uzdevums būs robežas patrulēšana. Papildus helikopters kalpos kā atbalsts citām iekšlietu ministrijas struktūrām gan policijas darbā, gan glābšanas un meklēšanas darbos. Helikoptera bāzēšanās vieta būs Latvijas Austrumu reģions tiešā austrumu robežas tuvumā. Helikopters "Agusta Bell 206B OH-HFR" izgatavots 1971.gadā Itālijā, Agusta rūpnīcā, pēc ASV licences. Tā darbības rādiuss ir 600 kilometru un ātrums līdz 200 kilometriem stundā ar kopējo lidošanas laiku apmēram 3,5 stundas. Helikopters ir paredzēts pilota un četru pasažieru pārvadāšanai. Ar helikopteru ir iespējams nolaisties uz ūdens, var celt kravu līdz 680 kilogramiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu