Spānijas policija Eiropā plašākajā operācijā pret mafiju arestējusi 28 cilvēkus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas policija veikusi reidus pret Krievijas mafiju, arestējot 28 aizdomās turētos, no kuriem 22 tiek uzskatīti par bandītu barvežiem, pirmdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Policisti pārmeklēja 41 dzīvokli dažādās valsts vietās gar Vidusjūras krastu un iesaldēja 800 banku kontus. Pēc policijas teiktā, tas bijis lielākais trieciens organizētajai noziedzībai Eiropā ilgā laikā. "Sakarā ar rezultātiem, operācijas mērogu, arestēto cilvēku svarīgumu un tās starptautisko atbalsi, operāciju var uzskatīt par līdz šim lielāko triecienu starptautiskajai organizētai noziedzībai visā Eiropā," paziņoja ministrija. Arestētie aizdomās turētie "pieder augstākajam Austrumeiropas mafijas bosu līmenim", paziņoja ministrija. Viņi apsūdzēti par piederību noziedzīgām organizācijām, naudas atmazgāšanu un krāpnieciskiem bankrotiem. Tiek uzskatīts, ka bandas atmazgājušas naudu, Spānijā iegādājoties zemi, villas, restorānu ķēdes, bārus un luksusa automašīnas par naudu, kura iegūta no noziedzīgas darbības Gruzijā un citās bijušajās PSRS republikās. Operācijās piedalījās detektīvi un policisti no Vācijas, Francijas, Beļģijas, ASV, Krievijas un Izraēlas. Operācijā "Lapsene" piedalījās 400 policisti, kuri Barselonas, Alikantes un Malagas reģionos konfiscēja 42 luksusa automašīnas, daudzus īpašumus, ieročus un munīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu