"Visu Latvijai" lāpu gājienā piedalās vairāk nekā tūkstotis dalībnieku (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienu, partija "Visu Latvijai!" rīkoja lāpu gājienu, kurā piedalījās vairāk nekā tūkstotis dalībnieku. Gājiens sākās pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa un noslēdzās pie Brīvības pieminekļa.

Pirms gājiena partijas "Visu Latvijai!" līderis Raivis Dzintars uzrunāja pasākuma dalībniekus, teikdams, ka savulaik tieši 18.novembrī latvieši pierādīja, ka nav maza un kašķīga valsts. "Tā ir arī diena, kad mūsu tautieši cīnījās par Abreni," teica Dzintars.

Viņš arī aicināja, atnākušos parakstīties uz simboliskas Latvijas teritoriālās kartes, tādējādi atbalstot Abrenes saglabāšanu kā Latvijas teritoriju.

Pulcēšanās laikā tika izsaukti saukļi "Mēs esam latvieši!", "Mēs esam saimnieki!". Pasākuma dalībnieki dziedāja dziesmas - "Nevis slinkojot un pūstot", "Dievs svētī Latviju", "Liku bēdu zem akmeņa" u.c.

Gājiena dalībniekus ar interesi vēroja garāmgājēji un tūristi.

Dzintars izteica pārliecību, ka lielais dalībnieku skaits lāpu gājienā ir apliecinājums tam, ka liela daļa Latvijas jaunatnes ir aktīva un patriotiski noskaņota.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu