Prezidente Kanādā tikās ar Monreālas universitātes rektoru (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 22.septembrī valsts vizītes ietvaros Kanādā tikās ar Monreālas universitātes rektoru Luī Vinē (Luis Vinet) un universitātes mācībspēkiem, tajā skaitā no psiholoģijas nozares, kuras pasniedzēja savulaik Monreālas universitātē prezidente bija.

Rektors pateicās prezidentei par savulaik Monreālas universitātes labā veltītajām akadēmiskajām pūlēm, uzsverot, ka Monreālas universitāte lepojas arī ar viņas kā Latvijas prezidentes panākumiem starptautiskajā arēnā.

Tikšanās laikā vairāki no klātesošajiem profesoriem atcerējās savu studiju laiku V.Vīķes-Freibergas vadībā un uzsvēra, ka viņa kā sieviete zinātniece ir kalpojusi par iedvesmas avotu daudziem studentiem tālākas sekmīgas akadēmiskās karjeras veidošanā. Lielu interesi raisīja arī Latvijas prezidentes oficiāli izvirzītā kandidatūra ANO ģenerālsekretāra amatam.

Prezidente Monreālas apmeklējuma laikā tikās ar Monreālas mēru Žerāru Tramblī (Gerard Tremblay), kā arī biznesa forumā izteica pārliecību, ka valsts vizītes laikā starp Latvijas un Kanādas uzņēmējiem radīsies jauni sadarbības kontakti, ņemot vērā Latvijas ģeostratēģisko novietojumu, kopīgo vērtību klātieni NATO ietvaros un starptautiskajā arēnā.

Sarunas laikā ar Monreālas mēru daudz uzmanības tika veltīts frankofonijas tematikai. Jāatzīmē, ka Latvijas prezidente kā topošās Frankofonijas savienības novērtētājvalsts vadītāja 28.septembrī Bukarestē piedalīsies Frankofonijas savienības galotņu sanāksmē. Ž.Tramblī informēja prezidenti par Monreālas iniciatīvām frankofono pilsētu globālajā sadarbībā. Mērs iztaujāja prezidenti par jautājumiem, kas saistās ar viņas kandidatūru ANO ģenerālsekretāra amatam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu